Afvalbrengstation nadert eindfase

Binnenkort wordt het Afvalbrengstation aan de Uitenhagestraat in Den Haag opgeleverd. Er is sinds de montage van de eerste plaat dan ook veel veranderd. De gevels zijn bekleed met de contourplaten en ook de toegangspoorten, gemaakt uit deze contourplaten, zijn gemonteerd.

 

Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst om het gebouw te voorzien van duurzame energie en de sheds en lichtkoepels in het dak zorgen binnen voor voldoende natuurlijk licht. Het uiterlijk van het beheerkantoor, gelegen aan de ingang, is ook al goed zichtbaar; een opvallende verschijning door zijn houten Azobé gevel.

 

Vanaf 2 januari zal dit energieneutrale afvalbrengstation in gebruik worden genomen voor het wegbrengen en scheiden van grofvuil en afval. Nieuwsgierig? Bekijk hier de timelapse van de bouw!

Zie artikelen Architectuur.nl, Duurzaambedrijfsleven.nl, en Duurzaaminstaal.nl

 

Opdrachtgever(s)

Gemeente Den Haag

Oppervlakte

2700 m2

Planning

2015-2016
Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Afvalbrengstation
Montage 'eerste' plaat

De afgelopen maanden is er veel gebeurd op de bouwplaats in Den Haag. Met verschillende nieuwe en vooral hergebruikte materialen wordt het eerste overdekte afvalbrengstation gerealiseerd.

lees meer >>>

Afvalbrengstation
Den Haag

Aan de Uitenhagestraat, ter hoogte van de Loosduinsekade wordt het eerste gebouwde afvalbrengstation (ABS) gerealiseerd. De locatie, strategisch gekozen in verband met bereikbaarheid en logistiek, bevindt zich in het centrum van Den Haag.

lees meer >>>

Van school naar school

"Herbestemmen: Van school naar school' in architectuurcentrum ABC in Haarlem t/m 21 juni 2015.

lees meer >>>

Wij zijn verhuisd!

Afgelopen dagen is er hard gewerkt aan de verhuizing van ons bureau naar het Business Center Gemert. We zijn gesitueerd op de vijfde verdieping met een prachtig uitzicht over Gemert en de wijdse omgeving.

lees meer >>>

Betonprijs 2013

We hebben 'm!!

De nieuwe keersluis in Heumen is winnaar van de Betonprijs 2013! Op 20 November is in het Hulstkampgebouw in Rotterdam tijdens het betonprijsdiner de Betonprijs 2013 bekend gemaakt.

lees meer >>>

Keersluis Heumen, hefdeur geplaatst.

Op 5 Juli 2012 is de hefdeur onder grote publieke belangstelling geplaatst. De 160 ton zware stalen hefdeur kwam na een reis van twee weken over het water vanuit Gent (B) aan in Heumen. Het plaatsen was een complex precisiewerk, maar verliep voorspoedig.

lees meer >>>

Oranjepanden groeien

© Quist Wintermans Architekten. De Oranjepanden komen langzaam maar gestaag de bouwput uit.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.[E]