Afvalbrengstation
Montage 'eerste' plaat

De afgelopen maanden is er veel gebeurd op de bouwplaats in Den Haag. Met verschillende nieuwe en vooral hergebruikte materialen wordt het eerste overdekte afvalbrengstation gerealiseerd.

De staalconstructie is geplaatst, de dakplaten zijn gelegd en de gevels beginnen steeds meer vorm te krijgen door de plaatsing van de houten Azobé stijlen. In het bijzijn van verschillende partijen is op 13 oktober de eerste gevelplaat bevestigd aan het Joubertplantsoen.
De gevelplaten worden gemaakt van een industrieel restproduct, contourplaten uit de automobielindustrie. Dit is wat overblijft wanneer de benodigde onderdelen uit de staalplaten zijn gehaald. Dit schroot met wisselende perforaties zal resulteren in een esthetisch spannende, prikkelende gevel.

Ondertussen wordt er natuurlijk binnen en op het dak hard verder gewerkt. De komende weken zullen ook de andere gevelplaten geplaatst worden waardoor het eindresultaat steeds beter zichtbaar wordt.

 

Zie hier de presentatie van het nieuwe ABS en de vorderingen van de bouw in beeld.

Opdrachtgever(s)

Gemeente Den Haag

Uitvoering

Van Boekel Zeeland bv

Medewerkers

Renée Thierij
Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Afvalbrengstation nadert eindfase

Een korte update over de bouw van het eerste energieneutrale en overdekte Afvalbrengstation in Nederland!

lees meer >>>

Afvalbrengstation
Den Haag

Aan de Uitenhagestraat, ter hoogte van de Loosduinsekade wordt het eerste gebouwde afvalbrengstation (ABS) gerealiseerd. De locatie, strategisch gekozen in verband met bereikbaarheid en logistiek, bevindt zich in het centrum van Den Haag.

lees meer >>>

Van school naar school

"Herbestemmen: Van school naar school' in architectuurcentrum ABC in Haarlem t/m 21 juni 2015.

lees meer >>>

Wij zijn verhuisd!

Afgelopen dagen is er hard gewerkt aan de verhuizing van ons bureau naar het Business Center Gemert. We zijn gesitueerd op de vijfde verdieping met een prachtig uitzicht over Gemert en de wijdse omgeving.

lees meer >>>

Betonprijs 2013

We hebben 'm!!

De nieuwe keersluis in Heumen is winnaar van de Betonprijs 2013! Op 20 November is in het Hulstkampgebouw in Rotterdam tijdens het betonprijsdiner de Betonprijs 2013 bekend gemaakt.

lees meer >>>

Keersluis Heumen, hefdeur geplaatst.

Op 5 Juli 2012 is de hefdeur onder grote publieke belangstelling geplaatst. De 160 ton zware stalen hefdeur kwam na een reis van twee weken over het water vanuit Gent (B) aan in Heumen. Het plaatsen was een complex precisiewerk, maar verliep voorspoedig.

lees meer >>>

Oranjepanden groeien

© Quist Wintermans Architekten. De Oranjepanden komen langzaam maar gestaag de bouwput uit.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.[E]