Van school naar school

Vanuit ons bureau is Tjeerd Wessel actief betrrokken bij werkzaamheden voor de Stichting Mevrouw Meijer. Ruim een jaar hebben we onderzoek gedaan naar veertien scholen in de Haarlemse wijk Schalkwijk. Dit onderzoek was in het kader van het langer lopende project 'Nieuw leven voor naoorlogse scholen'. Voor drie scholen is een uitgebreider ontwerpend onderzoek gedaan door negen architectenbureaus. Dit gehele traject is georganiseerd en begeleid door stichting Mevrouw Meijer. De resultaten van dit ontwerpend onderzoek zijn nu tentoongesteld in het Architectuurcentrum Haarlem ABC. In de tentoonstelling wordt de werkwijze van mevrouw Meijer toegelicht en komen de ontwerpen uitgebreid aan bod in de vorm van tekeningen en maquettes.

Opdrachtgever(s)

Gemeente Haarlem

Uitvoering

2014-2015

Links

Stichting Mevrouw Meijer

Architectuurcentrum ABC

Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Afvalbrengstation nadert eindfase

Een korte update over de bouw van het eerste energieneutrale en overdekte Afvalbrengstation in Nederland!

lees meer >>>

Afvalbrengstation
Montage 'eerste' plaat

De afgelopen maanden is er veel gebeurd op de bouwplaats in Den Haag. Met verschillende nieuwe en vooral hergebruikte materialen wordt het eerste overdekte afvalbrengstation gerealiseerd.

lees meer >>>

Afvalbrengstation
Den Haag

Aan de Uitenhagestraat, ter hoogte van de Loosduinsekade wordt het eerste gebouwde afvalbrengstation (ABS) gerealiseerd. De locatie, strategisch gekozen in verband met bereikbaarheid en logistiek, bevindt zich in het centrum van Den Haag.

lees meer >>>

Wij zijn verhuisd!

Afgelopen dagen is er hard gewerkt aan de verhuizing van ons bureau naar het Business Center Gemert. We zijn gesitueerd op de vijfde verdieping met een prachtig uitzicht over Gemert en de wijdse omgeving.

lees meer >>>

Betonprijs 2013

We hebben 'm!!

De nieuwe keersluis in Heumen is winnaar van de Betonprijs 2013! Op 20 November is in het Hulstkampgebouw in Rotterdam tijdens het betonprijsdiner de Betonprijs 2013 bekend gemaakt.

lees meer >>>

Keersluis Heumen, hefdeur geplaatst.

Op 5 Juli 2012 is de hefdeur onder grote publieke belangstelling geplaatst. De 160 ton zware stalen hefdeur kwam na een reis van twee weken over het water vanuit Gent (B) aan in Heumen. Het plaatsen was een complex precisiewerk, maar verliep voorspoedig.

lees meer >>>

Oranjepanden groeien

© Quist Wintermans Architekten. De Oranjepanden komen langzaam maar gestaag de bouwput uit.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.[E]