JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Verbouwing woonhuis

Naast het isoleren van het dak en de begane grondvloer zijn alle bestaande metalen puien vervangen door nieuwe antraciete aluminium puien met Hr++ beglazing. De installaties zijn gereviseerd en aangepast. Met name het ventilatiesysteem van de woning is ingrijpend gewijzigd en voorzien van warmteterugwinning. Dit in combinatie met de aanpassingen aan de bestaande luchtverwarmingsinstallatie levert een enorme energiebesparing. Daarnaast is de gehele woning voorzien van een Domotica systeem met energiezuinige led verlichting.

De bestaande ruimtelijke structuur van de woning was goed, naast het groot onderhoud zijn er op een aantal plekken strategische ingrepen gedaan om de woning nog interessanter te maken. Uitgangspunt daarbij was het zicht op de parkachtige omgeving te handhaven en daar waar mogelijk zelfs te versterken. De nieuwe puien kaderen het landschap in, als waren het schilderijen. Vanuit elke ruimte heb je een telkens wisselend beeld op de prachtige omgeving.

De keukenruimte is helemaal vernieuwd, daarmee is een zichtbare verbouwing uit het verleden hersteld. In de woonruimte is een grote 'doorkijk' openhaard gerealiseerd die zowel vanuit de eetkamer als vanuit de zitkamer zichtbaar is en gelijktijdig de beide ruimten scheidt. Het volume in het hart van de woning is voorzien van een nieuwe akoestische, essenhouten bekleding. Dit 'meubel' organiseert op natuurlijke wijze, ongedwongen de omliggende ruimten. De gangruimte die toegang geeft naar het zwembad en het slaapgedeelte is geopend en voorzien van een nieuwe hardglazen pui met grote taatsdeuren. De transparante deuren sluiten de zwembadruimte fysiek af van de rest van de woning maar visueel is er geen scheiding! Het grote zwembad is verkleind i.v.m. het energieverbruik. Het nieuwe bassin is nog altijd 4x8m groot. Het bestaande kunstwerk, refererend aan de tijd waarin de woning is gerealiseerd, is bewaard gebleven. In het slaapgedeelte is een donkere, nauwe gang omgevormd tot een mooie, lichte gang met daklichten en daglicht aan de beide uiteinden van de lange gang. De bestaande badkamers zijn geheel vernieuwd, passend bij de sfeer van de totale woning.

De indrukwekkende woning is klaar voor de komende decennia.

Opdrachtgever(s)

Beheermij J.L.G.M. de Ruiter BV

Soort opdracht

Privaat

Oppervlakte

890 m2

Omvang

890m2 [BVO], 700m2 [GBO]; garage 54m2 [GBO] 2650m3 [inhoud]

Oplevering

2014

Adviseur(s)

Constructie: Bolwerk Weekers

E en W: Ingenieursburo Ulehake

Uitvoering

[B] Bouwbedrijf Ponjé bv

[E] Hendriks Installatietechniek

[W] Geerts Installaties

Medewerkers

Luuk Hermans

Labels

18 Duurzaamheid 14 Interieur 23 Wonen 12 Particuliere opdrachten 13 Renovatie en hergebruik 6 Verbouw

Locatie: Zijtaart (Veghel)

  1. Huis van Portaal
  2. Kantoorgebouw Roofgarden Breda
  3. Uitbreiding woonhuizen Nijmegen
  4. Verbouwing woonhuis
  5. Montessori Lyceum
  6. IVKO Amsterdam