Montessori Lyceum
Rotterdam

Het Rotterdams Montessori lyceum heeft een ingrijpende restauratie ondergaan. Het gebouw is recentelijk Rijksmonument geworden. Met het afronden van de restauratie is binnen de school de vraag ontstaan hoe willen wij de komende jaren les geven. Welke ruimtelijke en programmatische eisen en wensen zijn er bij leerlingen en docenten.

Om hier gezamenlijk meer inzicht in te krijgen is er een tweedaagse workshop georganiseerd met leerlingen, docenten, ouders en ontwerpers, waarin vrij gedacht kon worden over de toekomst van het montessori onderwijs in dit gebouw. Uit deze workshop zijn een aantal thema’s naar voren gekomen die de komende jaren verder uitgewerkt gaan worden. Het RML heeft ons gevraagd de ideeën samen met de gebruikers in stappen verder uit te werken tot concrete ontwerpen. Er is begonnen met het opknappen van de aula met als eerste resultaat een schildering op de panelen die het toneel afsluiten. We hebben het ontwerp gebaseerd op de nieuwe huisstijl kleuren van de school. Dit kleuren palet is verwerkt in een patroon dat refereert aan 50er jaren stoffen en grijpt daarmee terug op de periode waarin de school ontworpen en gebouwd is door Bakema. Inmiddels zijn we gestart met een onderzoek naar mogelijkheden om diverse werkplekken in de school te realiseren voor leerlingen en docenten.

Opdrachtgever(s)

Montessori Lyceum Rotterdam

Oplevering

januari 2014
Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Huis van Portaal
Utrecht

Voor de hoofdvestiging van de woningcorporatie Portaal is een bestaand kantoorpand verworven. Het gebouw is omgevormd tot energielabel A en gereed gemaakt voor “het nieuwe werken”.

lees meer >>>

IVKO Amsterdam

Het IVKO is na een paar jaar te zijn gehuisvest in een nieuw gebouw gestart met het aanpakken van ongemakken in het dagelijks gebruik.

lees meer >>>

Interieur huisartsenpraktijk

In het complex Oranjepanden van Ymere zijn de begane grond en eerste verdieping aan de Vrolikstraat verhuurd aan een gezondheidscentrum.  De eerste verdieping wordt gedeeld door een huisartsen praktijk en een praktijk voor logopedie.

lees meer >>>

Interieur Randstad Diemen

Het interieur van het hoofdkantoor van Randstad zal in de komende jaren in stappen veranderingen ondergaan. Als eerste stap zijn de begane grond en eerste verdieping vernieuwd met voorzieningen voor bezoekers en medewerkers.

 

lees meer >>>

Verbouwing en interieur Gemert

Het monumentale pand uit 1868 is gerenoveerd, nieuwe ramen en isolatie zorgen ervoor dat de woning voldoet aan alle duurzaamheids- en conforteisen van deze tijd. Daarnaast zijn de keuken en badkamer geheel vernieuwd. Er is aan ruimtelijkheid gewonnen met behoud van de historische kwaliteit.

lees meer >>>

Interieur Forumgebouw Wageningen Universiteit

© Quist Wintermans Architekten. Het interieur voor het hoofd onderwijsgebouw van de universiteit bestaat uit meerdere balies, de inrichting van collegezalen en de universiteitsbibliotheek. Naast het ontwerp van de custom made meubels is een belangrijke esthetische en technische bijdrage geleverd aan de vereiste tender voor het projectmeubilair.

lees meer >>>

Tafel boardroom

Nieuwe vergadertafel in een bestaande boardroom in het hoofdkantoor van een international. De tafel is voorzien van state of the art communicatietechniek waarbij videoconference een belangrijk gegeven is.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.[E]