Verbouwing en interieur Gemert

In verschillende fasen is de woning geheel gerenoveerd, de historische detaillering is als uitgangspunt genomen voor de hedendaagse ingrepen. De heldere structuur van de woning is nog altijd intact. Met speciale beglazing, hoogwaardige isolatie en isolerende beglazing met gemoffelde kaders is een evenwicht gevonden tussen heden en verleden. De nieuwe keuken en badkamer zijn duidelijk van deze tijd, ze vormen mede door de toepassing van duurzame materialen een aanwinst voor de woning.

 

De aanpassingen van de woning, zowel in bouwkundige als installatietechnische zin hebben het energieverbruik met ruim 35% verlaagd! Hier toont zich de opgave van de komende jaren. De aangescherpte bouwbesluiteisen hebben er het laatste decennium toe geleid dat nieuwe gebouwen zo energiezuinig worden gebouwd dat daar steeds minder duurzaamheidswinst is te behalen, de extra energie die er in wordt gestoken gebouwen nog zuiniger te maken weegt amper nog op tegen het extra resultaat. De aandacht zou uit moeten gaan naar de bestaande woningvoorraad, daar is veel winst te behalen. In 90% van de bestaande woningen van voor 1995 is met minimale middelen resultaat te boeken.

Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Huis van Portaal
Utrecht

Voor de hoofdvestiging van de woningcorporatie Portaal is een bestaand kantoorpand verworven. Het gebouw is omgevormd tot energielabel A en gereed gemaakt voor “het nieuwe werken”.

lees meer >>>

Montessori Lyceum
Rotterdam

Nieuwe toneelafscheiding Rotterdams Montessori Lyceum is aftrap voor vernieuwing.

lees meer >>>

IVKO Amsterdam

Het IVKO is na een paar jaar te zijn gehuisvest in een nieuw gebouw gestart met het aanpakken van ongemakken in het dagelijks gebruik.

lees meer >>>

Interieur huisartsenpraktijk

In het complex Oranjepanden van Ymere zijn de begane grond en eerste verdieping aan de Vrolikstraat verhuurd aan een gezondheidscentrum.  De eerste verdieping wordt gedeeld door een huisartsen praktijk en een praktijk voor logopedie.

lees meer >>>

Interieur Randstad Diemen

Het interieur van het hoofdkantoor van Randstad zal in de komende jaren in stappen veranderingen ondergaan. Als eerste stap zijn de begane grond en eerste verdieping vernieuwd met voorzieningen voor bezoekers en medewerkers.

 

lees meer >>>

Interieur Forumgebouw Wageningen Universiteit

© Quist Wintermans Architekten. Het interieur voor het hoofd onderwijsgebouw van de universiteit bestaat uit meerdere balies, de inrichting van collegezalen en de universiteitsbibliotheek. Naast het ontwerp van de custom made meubels is een belangrijke esthetische en technische bijdrage geleverd aan de vereiste tender voor het projectmeubilair.

lees meer >>>

Tafel boardroom

Nieuwe vergadertafel in een bestaande boardroom in het hoofdkantoor van een international. De tafel is voorzien van state of the art communicatietechniek waarbij videoconference een belangrijk gegeven is.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.[E]