Aquinohof Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten.

 

Het project voegt zich in de stedenbouwkundige en architectonische structuur van het Plan Zuid. De bouwmassa is vijf lagen hoog in de Rijn- en Vechtstraat. Aan de Lekstraat vormt een verhoging van het blok een accent op de hoek, die tevens verwijst naar het grote plein aan de Vechtstraat. Door de insnoering ter plaatse van de loggia’s wordt deze hogere schijf aan de Lekstraat extra geaccentueerd.

In de verdere architectonische uitwerking is de baksteenarchitectuur van de omringende blokken aan de Rijnstraat als uitgangspunt genomen. De gevels worden gemetseld met een geelgenuanceerde vormbaksteen. De begane grond heeft verdiepte neggen, de kozijnen op de verdiepingen liggen in het vlak van het metselwerk.

Aan de Rijn- en Vechtstraat is de bovenste bouwlaag in hout uitgevoerd.

De in hout uitgevoerde galerijen en gevels aan de binnenzijde van het bouwblok geven een eigen intiemer karakter aan de binnenwereld.

 

Op de  begane grond zijn publieksfuncties gelegen. Aan de Rijnstraat zijn dat bedrijfsruimten, op de hoek Vechtstraat-Lekstraat zit een buurtvoorzieningencentrum. In de twee kelderverdiepingen zijn parkeervoorzieningen en bergingen opgenomen.

De eerste vier verdiepingen bevatten acht ouderenwoningen variërend van 85 tot 114 m2. De vijfde verdieping aan de Lekstraat bevat twee grote woningen van 124 en 147 m2.

De woningen hebben de entree aan de Lekstraat en worden verder ontsloten via zuid georiënteerde U-vormige galerijen rondom een gemeenschappelijke binnen tuin op de eerste verdieping. Deze brede galerijen vormen tevens de buitenruimte voor de woningen.

Opdrachtgever(s)

De principaal

Omvang

34 woningen, parkeerkelder, dienstencentrum, comm. ruimte

Oplevering

2006

Adviseur(s)

Strackee bv Bouwadviesbureau

Huygen RI bv

Uitvoering

Bouwbedrijf Aan de Stegge

Rol

Architect(ass.) • Projectleider i.s.m. Paul Wintermans

Trefwoorden

interieur parkeren wonen
Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Oranjepanden Amsterdam

In de Oosterparkbuurt voert Ymere een grote vernieuwingsoperatie uit met renovatie en vervangende nieuwbouw. Op de kop van de Vrolikstraat en de Derde Oosterparkstraat hebben we een nieuwbouwproject met woningen, een gezondheidscentrum en een parkeergarage gerealiseerd.

lees meer >>>

Uitbreiding woonhuizen Nijmegen

Buren in een 30er jaren woonblok vinden elkaar in verbouwplannen. Twee woonhuizen van een drie onder één kap rijtje woningen in Nijmegen uit de jaren 30 zijn aan de achterzijde uitgebreid.

lees meer >>>

Verbouwing woonhuis
Veghel

In het buitengebied van Zijtaart (Veghel) hebben we een bestaande 70er jaren villa gerenoveerd. Naast een architectonische update met aandacht voor de bestaande kwaliteiten heeft de woning een ingrijpende technische upgrade ondergaan waarbij de duurzaamheid is verbeterd en het energieverbruik drastisch is verlaagd.

lees meer >>>

Datcha 1
Vrijstaand woonhuis

Deze tweelaagse woning met kap combineert het beste van twee werelden. We passen de woning aan op basis van uw wensen en de locatie. Zo krijgt u uw eigen woningontwerp waarbij de kostprijs vanaf het begin helder is.

lees meer >>>

Datcha 2
Vrijstaand woonhuis

Deze drielaagse woning combineert het beste van twee werelden. We passen de woning aan op basis van uw wensen en de locatie. Zo krijgt u uw eigen woningontwerp waarbij de kostprijs vanaf het begin helder is.

lees meer >>>

Woonhuis Nistelrode

 

Aan de rand van het dorp is een bestaande boerderij uit de 50er jaren van vorige eeuw vervangen door een nieuwe langgevel woonboerderij. In het ontwerp zijn de hedendaagse woonwensen vormgegeven vanuit een historisch perspectief. De nieuwe boerderij sluit als archetype aan bij de oude langgevel boerderijen in de omgeving.

 

lees meer >>>

Woningen Ghijseland Rhoon

Levensloop bestendige grondgebonden woningen als aanvulling op bestaande woningvoorraad in de wijk Ghijseland te Rhoon.

lees meer >>>

Noormegen
Noors wonen in Nijmegen

Voor het project 'Plant je vlag' in de wijk Vossepels in Nijmegen Waalsprong hebben we in samenwerking met aannemer VBK ontwerpen gemaakt voor IkbouwbetaalbaarNijmegen (IbbN). De woningen zijn gebaseerd op het door VBK ontwikkelde systeem van de zogenaamde EC garantwoning.

lees meer >>>

Kolenkitbuurt Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. De Kolenkitbuurt in Amsterdam West is een buurt in transformatie. De bestaande bebouwing van voornamelijk portiek etage woningen uit de jaren zestig wordt deels gerenoveerd en deels vervangen door nieuwbouw.

lees meer >>>

Balboaplein Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. Tussen de Admiralengracht en het Balboaplein is een nieuw stadsblok met gemengde functies gerealiseerd.

lees meer >>>

Woningen Vroendaal Maastricht

© Quist Wintermans Architekten. Vroendaal is een stadsuitbreidingswijk aan de zuidoost rand van Maastricht, gelegen aan een prachtig heuvelachtig landschap dat zich uitstrekt tot aan Vaals.

lees meer >>>

Woningbouw Blok 6 IJburg Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. De 36 eengezinswoningen zijn verspreid over het bouwblok ingepast. Het bouwblok volgt daarmee de originele uitgangspunten die opgesteld zijn voor IJburg.

lees meer >>>

Woonhuis Eindhoven

Woonhuis van Duren, Driehoeksbos te Eindhoven, ėėn van twee(ling).

lees meer >>>

Woonhuis Eindhoven

Woonhuis Stegeman, Driehoeksbos te Eindhoven, ėėn van twee(ling).

lees meer >>>

Woonhuis Dommelen

Woonhuis Roothans - Verhappen aan de Monseigneur Smetsstraat in Dommelen, een heerlijk huis om in te wonen.

lees meer >>>

Groningen, woningen Tussendijken

© Quist Wintermans Architekten. Een rij van 121 grondgebonden woningen en 24 appartementen. Gelegen op de dijk aan het Damsterdiep vormt de rand van de wijk tussendijken. Het plan heeft een formele opbouw, die is geïnspireerd door de architectuur van de locale traditionele woonhuizen.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.[E]