Noormegen
Noors wonen in Nijmegen

Het IbbN project voor de wijk Vossepels maakt het mogelijk voor mensen met een belastbaar inkomen vanaf €30.000,00 een eigen huis te bouwen. In de wijk zijn daarvoor 30 bouwkavels aangewezen. Het gaat daarbij zowel om woningen die in een rij gebouwd worden van vijf woningen als om zogenaamde datcha woningen, die vrij op een kavel staan.

De woningen zijn ontworpen in samenwerking met VBK, de bouwer van de woningen. De ontwerpen worden opgenomen in een speciale IbbN catalogus. Kopers kunnen los een kavel kopen en daarop de woning naar keuze bouwen uit de IbbN catalogus. De ontwerpen moeten voldoen aan een minimale oppervlakte en gebouwd kunnen worden voor een vaste lage prijs.

Het beeldregieplan gaat uit van een ontspannen manier van wonen in een groene wijk; de architectuur moet basic, eerlijk en duurzaam zijn. Dat geldt zowel voor de materialsering als het kleurgebruik.

‘Noormegen’ staat voor een ontwerp, dat thuis is in twee landen: de kenmerkende houten gevel afwerking in heldere kleuren refereert aan Noorse architectuur; plattegrond en gevelindeling spelen in op de Nederlandse context. Het is een compacte woning met een makkelijk vrij in te delen plattegrond. De eetkeuken grenst aan de voortuin en de woonkamer kijkt uit over een diepe achtertuin. De woning heeft een 'duckstad' entree, maar kan desgewenst ook met een aparte hal worden uitgevoerd. Op de eerste verdieping is de centrale badkamer met twee grote slaapkamers; de tweede verdieping is naar eigen inzicht in te delen, bijvoorbeeld als grote slaapkamer, werkkamer of atelier, al of niet met een dakterras. De woning heeft een zeer hoge isolatiewaarde, de EPC bedraagt 0,56 en er is de mogelijkheid om nog extra energiebesparende voorzieningen toe te voegen.

De rijwoning en de datscha zijn beiden gebaseerd op het zelfde bouwsysteem. Het is een prefab beton casco dat wordt ingevuld en bekleed met geïsoleerde houtskeletbouw elementen. De kozijnen zijn allen van de zelfde maat, zodat de bewoners in overleg met de architect ramen en deuren kunnen plaatsen, naar gelang de individuele woonwensen.

Opdrachtgever(s)

IBBN Nijmegen

Eigen ontwikkeling

Oppervlakte

96 - 134

Rol

Architect
Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Oranjepanden Amsterdam

In de Oosterparkbuurt voert Ymere een grote vernieuwingsoperatie uit met renovatie en vervangende nieuwbouw. Op de kop van de Vrolikstraat en de Derde Oosterparkstraat hebben we een nieuwbouwproject met woningen, een gezondheidscentrum en een parkeergarage gerealiseerd.

lees meer >>>

Uitbreiding woonhuizen Nijmegen

Buren in een 30er jaren woonblok vinden elkaar in verbouwplannen. Twee woonhuizen van een drie onder één kap rijtje woningen in Nijmegen uit de jaren 30 zijn aan de achterzijde uitgebreid.

lees meer >>>

Verbouwing woonhuis
Veghel

In het buitengebied van Zijtaart (Veghel) hebben we een bestaande 70er jaren villa gerenoveerd. Naast een architectonische update met aandacht voor de bestaande kwaliteiten heeft de woning een ingrijpende technische upgrade ondergaan waarbij de duurzaamheid is verbeterd en het energieverbruik drastisch is verlaagd.

lees meer >>>

Datcha 1
Vrijstaand woonhuis

Deze tweelaagse woning met kap combineert het beste van twee werelden. We passen de woning aan op basis van uw wensen en de locatie. Zo krijgt u uw eigen woningontwerp waarbij de kostprijs vanaf het begin helder is.

lees meer >>>

Datcha 2
Vrijstaand woonhuis

Deze drielaagse woning combineert het beste van twee werelden. We passen de woning aan op basis van uw wensen en de locatie. Zo krijgt u uw eigen woningontwerp waarbij de kostprijs vanaf het begin helder is.

lees meer >>>

Woonhuis Nistelrode

 

Aan de rand van het dorp is een bestaande boerderij uit de 50er jaren van vorige eeuw vervangen door een nieuwe langgevel woonboerderij. In het ontwerp zijn de hedendaagse woonwensen vormgegeven vanuit een historisch perspectief. De nieuwe boerderij sluit als archetype aan bij de oude langgevel boerderijen in de omgeving.

 

lees meer >>>

Woningen Ghijseland Rhoon

Levensloop bestendige grondgebonden woningen als aanvulling op bestaande woningvoorraad in de wijk Ghijseland te Rhoon.

lees meer >>>

Kolenkitbuurt Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. De Kolenkitbuurt in Amsterdam West is een buurt in transformatie. De bestaande bebouwing van voornamelijk portiek etage woningen uit de jaren zestig wordt deels gerenoveerd en deels vervangen door nieuwbouw.

lees meer >>>

Aquinohof Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. In Amsterdam Nieuw Zuid is op de hoek van de Rijnstraat, Lekstraat en Vechtstraat de Thomaskerk afgebroken. De vrijgekomen locatie heeft met de Aquinohof nu een nieuwe invulling gekregen.

lees meer >>>

Balboaplein Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. Tussen de Admiralengracht en het Balboaplein is een nieuw stadsblok met gemengde functies gerealiseerd.

lees meer >>>

Woningen Vroendaal Maastricht

© Quist Wintermans Architekten. Vroendaal is een stadsuitbreidingswijk aan de zuidoost rand van Maastricht, gelegen aan een prachtig heuvelachtig landschap dat zich uitstrekt tot aan Vaals.

lees meer >>>

Woningbouw Blok 6 IJburg Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. De 36 eengezinswoningen zijn verspreid over het bouwblok ingepast. Het bouwblok volgt daarmee de originele uitgangspunten die opgesteld zijn voor IJburg.

lees meer >>>

Woonhuis Eindhoven

Woonhuis van Duren, Driehoeksbos te Eindhoven, ėėn van twee(ling).

lees meer >>>

Woonhuis Eindhoven

Woonhuis Stegeman, Driehoeksbos te Eindhoven, ėėn van twee(ling).

lees meer >>>

Woonhuis Dommelen

Woonhuis Roothans - Verhappen aan de Monseigneur Smetsstraat in Dommelen, een heerlijk huis om in te wonen.

lees meer >>>

Groningen, woningen Tussendijken

© Quist Wintermans Architekten. Een rij van 121 grondgebonden woningen en 24 appartementen. Gelegen op de dijk aan het Damsterdiep vormt de rand van de wijk tussendijken. Het plan heeft een formele opbouw, die is geïnspireerd door de architectuur van de locale traditionele woonhuizen.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.[E]