Oranjepanden Amsterdam

In de Oosterparkbuurt heeft Ymere een grote vernieuwingsoperatie uitgevoerd met renovatie en vervangende nieuwbouw. Op de kop van de Vrolikstraat en de Derde Oosterparkstraat is een nieuwbouw project met woningen, gezondheidscentrum en parkeergarage gerealiseerd.

 

De Oosterparkwijk kenmerkt zich door straatwanden met kleine series huizen in dezelfde architectuur. De beide invullingen die gerealiseerd zijn, vervangen een dergelijke reeks huizen die gelijktijdig gebouwd zijn. Het project bestaat uit twee invullingen één in de Vrolikstraat en één in de derde Oosterparkstraat die op het binnenterrein met elkaar verbonden zijn. Het programma bestaat uit 28 woningen een gezondheidscentrum en 17 parkeerplaatsen in een garage. Bij het ontwerpen van de woningen is intensief overlegd met de terugkerende bewoners. Dit heeft geleid tot een grote variëteit in woningen.

 

Op de begane grond en eerste verdieping aan de Vrolikstraat is een gezondheidscentrum gehuisvest. De gevel past in de ritmiek van een eind negentiende-eeuwse straatwand en sluit in zijn expressie aan bij de oude bebouwing in een hedendaagse uitvoering. De entrees voor de woningen en het gezondheidscentrum zijn door de dubbele hoogte en verdiepte ligging herkenbaar in het gevelritme.

 

In de Derde Oosterparkstraat hebben we gestreefd naar behoud van de oude gevels en casco’s. Na diverse studies is besloten tot de bouw van een geheel nieuw bouwblok waarvoor de oude gevel is teruggebouwd. Daarvoor is de oude gevel van steens metselwerk volledig in kaart gebracht en uitgewerkt als spouwmuur. Voor ons is deze aanpak een primeur en wij zijn erg tevreden over het resultaat.Opdrachtgever(s)

Ymere projectontwikkeling

Omvang

28 woningen, parkeerkelder en gezondheidscentrum

Oplevering

2014

Adviseur(s)

Pieters Bouwtechniek Delft bv

De Blaay-Van den Bogaard RI bv

Cauberg Huygen RI bv

Uitvoering

Bouwbedrijf van Schaik bv

Rol

Architect • projectleider

Medewerkers

Brakkee/Scagliola (foto's)
Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Uitbreiding woonhuizen Nijmegen

Buren in een 30er jaren woonblok vinden elkaar in verbouwplannen. Twee woonhuizen van een drie onder één kap rijtje woningen in Nijmegen uit de jaren 30 zijn aan de achterzijde uitgebreid.

lees meer >>>

Verbouwing woonhuis
Veghel

In het buitengebied van Zijtaart (Veghel) hebben we een bestaande 70er jaren villa gerenoveerd. Naast een architectonische update met aandacht voor de bestaande kwaliteiten heeft de woning een ingrijpende technische upgrade ondergaan waarbij de duurzaamheid is verbeterd en het energieverbruik drastisch is verlaagd.

lees meer >>>

Datcha 1
Vrijstaand woonhuis

Deze tweelaagse woning met kap combineert het beste van twee werelden. We passen de woning aan op basis van uw wensen en de locatie. Zo krijgt u uw eigen woningontwerp waarbij de kostprijs vanaf het begin helder is.

lees meer >>>

Datcha 2
Vrijstaand woonhuis

Deze drielaagse woning combineert het beste van twee werelden. We passen de woning aan op basis van uw wensen en de locatie. Zo krijgt u uw eigen woningontwerp waarbij de kostprijs vanaf het begin helder is.

lees meer >>>

Woonhuis Nistelrode

 

Aan de rand van het dorp is een bestaande boerderij uit de 50er jaren van vorige eeuw vervangen door een nieuwe langgevel woonboerderij. In het ontwerp zijn de hedendaagse woonwensen vormgegeven vanuit een historisch perspectief. De nieuwe boerderij sluit als archetype aan bij de oude langgevel boerderijen in de omgeving.

 

lees meer >>>

Woningen Ghijseland Rhoon

Levensloop bestendige grondgebonden woningen als aanvulling op bestaande woningvoorraad in de wijk Ghijseland te Rhoon.

lees meer >>>

Noormegen
Noors wonen in Nijmegen

Voor het project 'Plant je vlag' in de wijk Vossepels in Nijmegen Waalsprong hebben we in samenwerking met aannemer VBK ontwerpen gemaakt voor IkbouwbetaalbaarNijmegen (IbbN). De woningen zijn gebaseerd op het door VBK ontwikkelde systeem van de zogenaamde EC garantwoning.

lees meer >>>

Kolenkitbuurt Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. De Kolenkitbuurt in Amsterdam West is een buurt in transformatie. De bestaande bebouwing van voornamelijk portiek etage woningen uit de jaren zestig wordt deels gerenoveerd en deels vervangen door nieuwbouw.

lees meer >>>

Aquinohof Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. In Amsterdam Nieuw Zuid is op de hoek van de Rijnstraat, Lekstraat en Vechtstraat de Thomaskerk afgebroken. De vrijgekomen locatie heeft met de Aquinohof nu een nieuwe invulling gekregen.

lees meer >>>

Balboaplein Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. Tussen de Admiralengracht en het Balboaplein is een nieuw stadsblok met gemengde functies gerealiseerd.

lees meer >>>

Woningen Vroendaal Maastricht

© Quist Wintermans Architekten. Vroendaal is een stadsuitbreidingswijk aan de zuidoost rand van Maastricht, gelegen aan een prachtig heuvelachtig landschap dat zich uitstrekt tot aan Vaals.

lees meer >>>

Woningbouw Blok 6 IJburg Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. De 36 eengezinswoningen zijn verspreid over het bouwblok ingepast. Het bouwblok volgt daarmee de originele uitgangspunten die opgesteld zijn voor IJburg.

lees meer >>>

Woonhuis Eindhoven

Woonhuis van Duren, Driehoeksbos te Eindhoven, ėėn van twee(ling).

lees meer >>>

Woonhuis Eindhoven

Woonhuis Stegeman, Driehoeksbos te Eindhoven, ėėn van twee(ling).

lees meer >>>

Woonhuis Dommelen

Woonhuis Roothans - Verhappen aan de Monseigneur Smetsstraat in Dommelen, een heerlijk huis om in te wonen.

lees meer >>>

Groningen, woningen Tussendijken

© Quist Wintermans Architekten. Een rij van 121 grondgebonden woningen en 24 appartementen. Gelegen op de dijk aan het Damsterdiep vormt de rand van de wijk tussendijken. Het plan heeft een formele opbouw, die is geïnspireerd door de architectuur van de locale traditionele woonhuizen.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.[E]