Verbouwing woonhuis
Veghel

Naast het isoleren van het dak en de begane grondvloer zijn alle bestaande metalen puien vervangen door nieuwe antraciete aluminium puien met Hr++ beglazing. De installaties zijn gereviseerd en aangepast. Met name het ventilatiesysteem van de woning is ingrijpend gewijzigd en voorzien van warmteterugwinning. Dit in combinatie met de aanpassingen aan de bestaande luchtverwarmingsinstallatie levert een enorme energiebesparing. Daarnaast is de gehele woning voorzien van een Domotica systeem met energiezuinige led verlichting.

 

De bestaande ruimtelijke structuur van de woning was goed, naast het groot onderhoud zijn er op een aantal plekken strategische ingrepen gedaan om de woning nog interessanter te maken. Uitgangspunt daarbij was het zicht op de parkachtige omgeving te handhaven en daar waar mogelijk zelfs te versterken. De nieuwe puien kaderen het landschap in, als waren het schilderijen. Vanuit elke ruimte heb je een telkens wisselend beeld op de prachtige omgeving.

De keukenruimte is helemaal vernieuwd, daarmee is een zichtbare verbouwing uit het verleden hersteld. In de woonruimte is een grote 'doorkijk' openhaard gerealiseerd die zowel vanuit de eetkamer als vanuit de zitkamer zichtbaar is en gelijktijdig de beide ruimten scheidt. Het volume in het hart van de woning is voorzien van een nieuwe akoestische, essenhouten bekleding. Dit 'meubel' organiseert op natuurlijke wijze, ongedwongen de omliggende ruimten. De gangruimte die toegang geeft naar het zwembad en het slaapgedeelte is geopend en voorzien van een nieuwe hardglazen pui met grote taatsdeuren. De transparante deuren sluiten de zwembadruimte fysiek af van de rest van de woning maar visueel is er geen scheiding! Het grote zwembad is verkleind i.v.m. het energieverbruik. Het nieuwe bassin is nog altijd 4x8m groot. Het bestaande kunstwerk, refererend aan de tijd waarin de woning is gerealiseerd, is bewaard gebleven. In het slaapgedeelte is een donkere, nauwe gang omgevormd tot een mooie, lichte gang met daklichten en daglicht aan de beide uiteinden van de lange gang. De bestaande badkamers zijn geheel vernieuwd, passend bij de sfeer van de totale woning.

 

De indrukwekkende woning is klaar voor de komende decennia.Opdrachtgever(s)

Beheermij J.L.G.M. de Ruiter BV

Oppervlakte

890m2 [BVO], 700m2 [GBO]; garage 54m2 [GBO]

Omvang

2650m3 [inhoud]

Oplevering

2014

Adviseur(s)

Constructie: Bolwerk Weekers

E en W: Ingenieursburo Ulehake

Medewerkers

Luuk Hermans
Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Oranjepanden Amsterdam

In de Oosterparkbuurt voert Ymere een grote vernieuwingsoperatie uit met renovatie en vervangende nieuwbouw. Op de kop van de Vrolikstraat en de Derde Oosterparkstraat hebben we een nieuwbouwproject met woningen, een gezondheidscentrum en een parkeergarage gerealiseerd.

lees meer >>>

Uitbreiding woonhuizen Nijmegen

Buren in een 30er jaren woonblok vinden elkaar in verbouwplannen. Twee woonhuizen van een drie onder één kap rijtje woningen in Nijmegen uit de jaren 30 zijn aan de achterzijde uitgebreid.

lees meer >>>

Datcha 1
Vrijstaand woonhuis

Deze tweelaagse woning met kap combineert het beste van twee werelden. We passen de woning aan op basis van uw wensen en de locatie. Zo krijgt u uw eigen woningontwerp waarbij de kostprijs vanaf het begin helder is.

lees meer >>>

Datcha 2
Vrijstaand woonhuis

Deze drielaagse woning combineert het beste van twee werelden. We passen de woning aan op basis van uw wensen en de locatie. Zo krijgt u uw eigen woningontwerp waarbij de kostprijs vanaf het begin helder is.

lees meer >>>

Woonhuis Nistelrode

 

Aan de rand van het dorp is een bestaande boerderij uit de 50er jaren van vorige eeuw vervangen door een nieuwe langgevel woonboerderij. In het ontwerp zijn de hedendaagse woonwensen vormgegeven vanuit een historisch perspectief. De nieuwe boerderij sluit als archetype aan bij de oude langgevel boerderijen in de omgeving.

 

lees meer >>>

Woningen Ghijseland Rhoon

Levensloop bestendige grondgebonden woningen als aanvulling op bestaande woningvoorraad in de wijk Ghijseland te Rhoon.

lees meer >>>

Noormegen
Noors wonen in Nijmegen

Voor het project 'Plant je vlag' in de wijk Vossepels in Nijmegen Waalsprong hebben we in samenwerking met aannemer VBK ontwerpen gemaakt voor IkbouwbetaalbaarNijmegen (IbbN). De woningen zijn gebaseerd op het door VBK ontwikkelde systeem van de zogenaamde EC garantwoning.

lees meer >>>

Kolenkitbuurt Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. De Kolenkitbuurt in Amsterdam West is een buurt in transformatie. De bestaande bebouwing van voornamelijk portiek etage woningen uit de jaren zestig wordt deels gerenoveerd en deels vervangen door nieuwbouw.

lees meer >>>

Aquinohof Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. In Amsterdam Nieuw Zuid is op de hoek van de Rijnstraat, Lekstraat en Vechtstraat de Thomaskerk afgebroken. De vrijgekomen locatie heeft met de Aquinohof nu een nieuwe invulling gekregen.

lees meer >>>

Balboaplein Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. Tussen de Admiralengracht en het Balboaplein is een nieuw stadsblok met gemengde functies gerealiseerd.

lees meer >>>

Woningen Vroendaal Maastricht

© Quist Wintermans Architekten. Vroendaal is een stadsuitbreidingswijk aan de zuidoost rand van Maastricht, gelegen aan een prachtig heuvelachtig landschap dat zich uitstrekt tot aan Vaals.

lees meer >>>

Woningbouw Blok 6 IJburg Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. De 36 eengezinswoningen zijn verspreid over het bouwblok ingepast. Het bouwblok volgt daarmee de originele uitgangspunten die opgesteld zijn voor IJburg.

lees meer >>>

Woonhuis Eindhoven

Woonhuis van Duren, Driehoeksbos te Eindhoven, ėėn van twee(ling).

lees meer >>>

Woonhuis Eindhoven

Woonhuis Stegeman, Driehoeksbos te Eindhoven, ėėn van twee(ling).

lees meer >>>

Woonhuis Dommelen

Woonhuis Roothans - Verhappen aan de Monseigneur Smetsstraat in Dommelen, een heerlijk huis om in te wonen.

lees meer >>>

Groningen, woningen Tussendijken

© Quist Wintermans Architekten. Een rij van 121 grondgebonden woningen en 24 appartementen. Gelegen op de dijk aan het Damsterdiep vormt de rand van de wijk tussendijken. Het plan heeft een formele opbouw, die is geïnspireerd door de architectuur van de locale traditionele woonhuizen.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.[E]