JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Filters, volgorde en weergave

Kantoorgebouw Roofgarden Breda

Het bestaande kantoorgebouw uit het eind van de jaren 80 van de vorige eeuw krijgt een update. Dit is ingegeven door het feit dat er ruimte is vrijgekomen door gewijzigde huurovereenkomsten. Daar waar het pand voorheen in zijn geheel werd gehuurd door één huurder is er nu ruimte voor meerdere huurders vrij gekomen.

De huidige hoofdentree aan de oostzijde blijft ongewijzigd maar de nevenentree aan de westzijde wordt geheel vernieuwd. De entree bevindt zich in de oksel van het gebouw en alleen herkenbaar door een bescheiden luifel, de toegang ligt verscholen en de naamsaanduiding is niet herkenbaar vanaf de openbare weg, de Fellenoordstraat. Door op een goede zichtbare plek bij de entree een vrijstaande verlichtte 'sign'zuil met daarop een gezamenlijke, herkenbare naam te plaatsen kan dit euvel verholpen worden. In de zuil kunnen eventueel het beltableau en de brievenbussen opgenomen worden. Het tussenlid dat een rommelige, frivole uitstraling had, heeft een nieuwe huid gekregen die qua vorm en materialisering beter past bij het gebouw en de huidige tijd. Deze nieuwe huid loopt door in de nieuwe transparante luifel bij de entree.

De entreehal binnen wordt lichter en ruimer. Door de entreedeuren geheel uit glas en verdiepingshoog te maken kom je veel royaler binnen. Het bestaande tochtportaal heeft geen functie meer en zou wordt helemaal verwijderd. De hal vormt dan een heldere eenduidige lichte ruimte. Het indirect verlichte spanplafond toont Breda in vroeger tijden. De liften worden gerenoveerd en de hal ontsluit het nieuwe kantoordeel op de begane grond. Eén van de liften biedt toegang tot het te verhuren 'nieuwe' kantoordeel op de derde verdieping en tot het nieuw aan te leggen dakterras, de Roofgarden. Dit dakterras is voor alle huurders vanuit de nieuwe lichte lifthal op de derde verdieping bereikbaar.

Daarnaast wordt het omliggende (parkeer)terrein en de daarbij behorende toegangscontrole opnieuw ingericht en een verduurzaming van de installaties doorgevoerd.

 1. Transformatie drukkerij tot energieneutraal stadskantoor Den Haag.
 2. IKC De Kameleon Haarlemmermeer
 3. O.B.S. De Gezellehoek Roosendaal
 4. Afvalbrengstation Den Haag
 5. Keersluis & brug
 6. Oranjepanden Amsterdam
 7. Huis van Portaal
 8. Kantoorgebouw Roofgarden Breda
 9. Nieuwe keersluis Heumen
 10. Uitbreiding woonhuizen Nijmegen
 11. Verbouwing woonhuis
 12. Montessori Lyceum
 13. IVKO Amsterdam
 14. Interieur huisartsenpraktijk
 15. Drieluik Laurenskerk
 16. Woonhuis Nistelrode
 17. Woningen Ghijseland Rhoon
 18. Hotel de Uil
 19. Interieur Randstad Diemen
 20. Noormegen
 21. Kolenkitbuurt Amsterdam
 22. Verbouwing en interieur Gemert
 23. Fabriekshal met kantoor Leerdam
 24. Interieur Forumgebouw Wageningen Universiteit
 25. Forumgebouw Wageningen Universiteit
 26. Aquinohof Amsterdam
 27. Balboaplein Amsterdam
 28. Woningen Vroendaal Maastricht
 29. Woningbouw Blok 6 IJburg Amsterdam
 30. Woonhuis Eindhoven
 31. Woonhuis Eindhoven
 32. Woonhuis Dommelen
 33. Groningen, woningen Tussendijken