JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Filters, volgorde en weergave

Noormegen

Het IbbN project voor de wijk Vossepels maakt het mogelijk voor mensen met een belastbaar inkomen vanaf €30.000,00 een eigen huis te bouwen. In de wijk zijn daarvoor 30 bouwkavels aangewezen. Het gaat daarbij zowel om woningen die in een rij gebouwd worden van vijf woningen als om zogenaamde datcha woningen, die vrij op een kavel staan.

De woningen zijn ontworpen in samenwerking met VBK, de bouwer van de woningen. De ontwerpen worden opgenomen in een speciale IbbN catalogus. Kopers kunnen los een kavel kopen en daarop de woning naar keuze bouwen uit de IbbN catalogus. De ontwerpen moeten voldoen aan een minimale oppervlakte en gebouwd kunnen worden voor een vaste lage prijs.

Het beeldregieplan gaat uit van een ontspannen manier van wonen in een groene wijk; de architectuur moet basic, eerlijk en duurzaam zijn. Dat geldt zowel voor de materialsering als het kleurgebruik.

‘Noormegen’ staat voor een ontwerp, dat thuis is in twee landen: de kenmerkende houten gevel afwerking in heldere kleuren refereert aan Noorse architectuur; plattegrond en gevelindeling spelen in op de Nederlandse context. Het is een compacte woning met een makkelijk vrij in te delen plattegrond. De eetkeuken grenst aan de voortuin en de woonkamer kijkt uit over een diepe achtertuin. De woning heeft een 'duckstad' entree, maar kan desgewenst ook met een aparte hal worden uitgevoerd. Op de eerste verdieping is de centrale badkamer met twee grote slaapkamers; de tweede verdieping is naar eigen inzicht in te delen, bijvoorbeeld als grote slaapkamer, werkkamer of atelier, al of niet met een dakterras. De woning heeft een zeer hoge isolatiewaarde, de EPC bedraagt 0,56 en er is de mogelijkheid om nog extra energiebesparende voorzieningen toe te voegen.

De rijwoning en de datscha zijn beiden gebaseerd op het zelfde bouwsysteem. Het is een prefab beton casco dat wordt ingevuld en bekleed met geïsoleerde houtskeletbouw elementen. De kozijnen zijn allen van de zelfde maat, zodat de bewoners in overleg met de architect ramen en deuren kunnen plaatsen, naar gelang de individuele woonwensen.

Opdrachtgever(s)

IBBN Nijmegen

Eigen ontwikkeling

Oppervlakte

134 m2

Omvang

96 - 134

Rol

Architect

Labels

21 Duurzaamheid 23 Wonen 12 Particuliere opdrachten

Locatie: Nijmegen

 1. Transformatie drukkerij tot energieneutraal stadskantoor Den Haag.
 2. IKC De Kameleon Haarlemmermeer
 3. O.B.S. De Gezellehoek Roosendaal
 4. Afvalbrengstation Den Haag
 5. Keersluis & brug
 6. Oranjepanden Amsterdam
 7. Huis van Portaal
 8. Kantoorgebouw Roofgarden Breda
 9. Nieuwe keersluis Heumen
 10. Uitbreiding woonhuizen Nijmegen
 11. Verbouwing woonhuis
 12. Montessori Lyceum
 13. IVKO Amsterdam
 14. Interieur huisartsenpraktijk
 15. Drieluik Laurenskerk
 16. Woonhuis Nistelrode
 17. Woningen Ghijseland Rhoon
 18. Hotel de Uil
 19. Interieur Randstad Diemen
 20. Noormegen
 21. Kolenkitbuurt Amsterdam
 22. Verbouwing en interieur Gemert
 23. Fabriekshal met kantoor Leerdam
 24. Interieur Forumgebouw Wageningen Universiteit
 25. Forumgebouw Wageningen Universiteit
 26. Aquinohof Amsterdam
 27. Balboaplein Amsterdam
 28. Woningen Vroendaal Maastricht
 29. Woningbouw Blok 6 IJburg Amsterdam
 30. Woonhuis Eindhoven
 31. Woonhuis Eindhoven
 32. Woonhuis Dommelen
 33. Groningen, woningen Tussendijken