JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Geertjan van Geffen

Als zoon van een aannemer ben ik opgegroeid in een klein Brabants dorp. Na de middelbare school koos ik voor Bouwkunde omdat ik voor mijn eerste studiekeuze werd uitgeloot. Op Bouwkunde was in die tijd, eind jaren tachtig, immers altijd plek. Ik heb dus niet vanuit een vroege overtuiging gekozen voor architectuur maar ben pas tijdens mijn studie aan de HTS geïnteresseerd geraakt. Daarna heb ik architectuur gestudeerd aan de Academie van Bouwkunst Tilburg.

Twee periodes van elk zo’n 3 á 4 jaar heb ik in de aannemerij gewerkt, eerst direct na mijn studie bij mijn vader en later als zelfstandig aannemer na de overname van het bedrijf. In deze tijd kwam ik tot het inzicht dat ik architect ben en geen aannemer.

Daarna heb ik op een aantal gerenommeerde architectenbureaus gewerkt als architect-projectleider, en een aantal jaren als zelfstandig architect. Het grootste deel van mijn loopbaan, bijna twintig jaar verdeeld over twee periodes, heb ik gewerkt als architect-projectleider en later als architect directielid bij Quist Wintermans Architekten te Rotterdam. Daar heb ik het vak geleerd.

De combinatie van een bouwkundige, uitvoeringstechnische achtergrond met de architectonische studie en ervaring maakt mijn professionele positie dubbelzinnig. Ik ben geen aannemer, noch traditioneel architect, ik heb affiniteit met zowel het ontwerpproces als de feitelijke uitvoering. Beide aspecten krijgen de volle aandacht. In die zin ben ik een echte allrounder; ik excelleer op meer gebieden dan enkel het creatieve ontwerpproces. Ook kosten, logistiek en een pragmatische aanpak zijn bij mij in goede handen. Ieder project, ieder proces wordt rationeel benaderd en omgezet tot een helder concept en bruikbaar product. Of het nu een gebouw of een studie betreft.

Ik ben vader van drie dochters, woon in Gemert en ben naast architect ook fanatiek wielrenner.

 

  1. Geertjan van Geffen